Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Het Nest


Chamenuva

Het Nest

The Burrow

 

 

Het huis

Dit is het huis van de familie Wemel. Het is schots en scheef, heeft veel verdiepingen en geeft de indruk dat het door magie overeind wordt gehouden (Wat waarschijnlijk ook zo is). Waarschijnlijk is het vroeger een oude varkensstal geweest, waar hier en daar extra kamers aan waren toegevoegd. Bovenop het rode dak balanceren vier of vijf schoorstenen en bij de ingang staat een scheefgezakt bord met het opschrift Het Nest. Op het erf scharrelen kippen rond.

 

Het Nest is gevestigd, een eindje buiten het dorp Greenwitch.

 

De tuin

De tuin bevat veel onkruid en lang gras en moet regelmatig Kaboutervrij worden gemaakt. Langs de tuinmuren staan knoestige bomen. In de bloembedden tieren magische planten en de grote groene vijver zit vol kikkers.

 

keukenvandewemels.png
De Keuken

De keuken is klein en volgepakt. In het midden staat een houten tafel met stoelen eromheen. De klok aan de want heeft maar 1 wijzer en geen cijfers. Langs de rand staan dingen als 'tijd om thee te zetten'. Een spiegel in de keuken roept dingen als Stop je hemd in je broek, sloddervos!, als je erin kijkt. Ook is er een schoorsteenmantel en staat naast de gootsteen een oude radio. Bij de achterdeur staat een vogelstok voor de uilen. Bij de haard staat een leunstoel.

 

Gang

Als je de keuken uitloopt, kom je in een smalle gang met een onregelmatige, krakkemikkige trap, die zigzaggend omhoog loopt door het huis.

 

Tweede verdieping

Percy's kamer vind je op de tweede verdieping van het huis.

 

Ook de kamer van Fred & George vind je op de tweede verdieping. Op het nachtkastje staat een lamp, en bij het venster staat een bureau met een vaas bloemen erop. Een groot deel van de ruimte wordt opgenomen door talloze verzegelde kartonnen dozen zonder opschrift. Ook staat er een grote kleerkast.

 

Derde verdieping

Op de derde overloop is de kamer van Ginny gevestigd. Deze is klein maar fleurig. Aan de muur hangt een poster van De Witte Wieven en aan de andere kant eentje van Gwendoline Jacobs. Bij het raam kijkt een bureau uit over de boomgaard.

 

Vijfde verdieping

Op de vijfde verdieping vind je de slaapkamer van Ron. Op de deur zit bladderende verf en hangt een klein bordje met het opschrift Ronalds Kamer. Als je in zijn slaapkamer binnenkomt, moet je uitkijken dat je je hoofd niet staat tegen het schuine plafond. Bijna alles in de kamer is knaloranje. De sprei, de muren en zelfs het plafond. Het haveloze behang is volgeplakt met posters van 7 heksen en tovenaars die feloranje gewaden dragen, bezemstelen in hun hand hebben en vrolijk zwaaien. Zij vormen het favoriete Zwerkbalteam van Ron: De Cambridge Cannons. In de vensterbank staat een aquarium vol kikkerdril en in de hoek ligt een grote stapel strips. Vanuit het kleine raam heb je uitzicht op de tuin.

 

Zolder

Op de zolder woont een oude geest die niks anders doet dan op de leidingen slaan en kreunen. Hij jammert en smijt met stukken pijp als hij het te stil vindt worden. De zolder zit vlak boven Rons slaapkamer.

 

Garage

Naast het huis staat er een vervallen garage op het kleine erf, waarin onder andere de Ford Anglia staat. Ook knutselt meneer Wemel hier graag aan Dreuzelvoorwerpen.

 

Schuurtje

Ook staat er op het erf een stenen schuurtje, waar de Wemels hun bezems bewaren. De deur knarst en de ruimte binnenin is net iets kleiner dan de gemiddelde wandkast.

 

Orde van de Feniks

Wanneer het Grimboudplein niet langer veilig is als Hoofdkwartier van de Orde van de Feniks, wordt dit verplaatst naar Het Nest.

 

Het-Nest.jpg

 

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...