Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Landhuis van Malfidus


Chamenuva

Landhuis van Malfidus

Malfoy Mansion

 

 

villa3.png
De villa van de familie Malfidus wordt in het laatste boek gebruikt als hoofdkwartier van Voldemort en de Dooddoeners.

 

Zoals vele andere voorlopers van nobele Engelse families, arriveerde Armand Malfidus in Groot-Brittannië ten tijde van Willem de Veroveraar, als onderdeel van een binnenvallend Normandisch leger. Na het verrichten van onbekende, duistere (en haast zeker magische) diensten voor Koning Willem I, werd Malfidus een voornaam stuk land geschonken in Wiltshire, afgeschermd van de lokale landeigenaren. Op dit stuk grond leven zijn nabestaanden al tien eeuwen achter elkaar, in het grote Landhuis.

 

Buitenkant

De familie Malfidus heeft een groot Landhuis, dat wordt omringd door een taxusheg met in het midden imposante smeedijzeren hekken. Aan het eind van de lange, rechte oprit van grind, is het huis gelegen. In de tuin klatert een fontein en er lopen witte pauwen rond. Het smeedijzeren hek heeft abstracte krullen en bogen, die vervormen in een angstaanjagend gezicht dat metaalachtige stem vraagt wat je komt doen, als je het hek aanraakt. Een breed, stenen bordes leidt naar de hal.

 

villa1.png
Begane grond

De hal is groot, schemerig en overdadig ingericht. Een schitterend tapijt bedekt het eerste gedeelte van de stenen vloer en er hangen bleke familieportretten aan de muren. Een massieve houten deur met een bronzen knop leidt naar het volgende vertrek.

 

villa2.png
Dat vertrek is de salon, voorzien van een lange, rijkversierde tafel en een even rijkversierde, fraaie marmeren schouw met een vergulde spiegel erboven, met een tevens rijkversierde en krullerige lijst. Aan de donkerpaarse muren hangen nog meer portretten en aan het plafond hangt een kristallen kroonluchter. In de salon ligt vloerbedekking.

 

Vanuit de salon leidt een deur naar een donkere gang, met een steile trap. Onderaan die trap bevindt zich een zware deur met een slot, die toegang geeft tot een muffe, vochtige, aardedonkere kelder met een laag plafond.

 

Onder de woonkamer ligt een geheime kamer met een hoop Zwarte Kunst-spullen.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...