Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Ligusterlaan nummer 4


Chamenuva

Ligusterlaan nummer 4

Privet Drive number 4

 

 

De Ligusterlaan is een straat in een wijk in Klein Zanikem, een plaats in Surrey. Er staan keurige heggen en straatlantaarns met een oranje licht. De huizen zijn er groot en vierkant en hebben een oprit voor de auto. Voor het huis liggen mooie gazons.

 

Op nummer 4 van de Ligusterlaan woont Harry Potter. Hij woont daar bij zijn oom, tante en neefje, de familie Duffeling. En net zoals de familie zelf, is alles aan dit huis gewoon en netjes.

 

De straatnaam refereert aan de liguster, die nette heggen vormt rondom veel Engelse tuinen bij middenklassers, zoals de Duffelingen. Klein Zanikem is uiteraard afgeleid van "zaniken". Om de een of andere reden heeft J.K. Rowling altijd een beetje een hekel gehad aan het nummer 4, daarom heeft ze het huis van de Duffelingen van dit huisnummer voorzien.

 

Buiten

Er is een lage tuinmuur en voor de voordeur ligt een deurmat. De voordeur is voorzien van een koperen 4 en er zit matglas in de deur. Aan de voorkant van het huis is een raam naar de woonkamer en onder dat raam ligt een bloembed.

 

Begane grond

In de gang ligt een tapijt en is er een trap naar boven, waarvan de onderste tree kraakt. Onder die trap zit een bezemkast, die vol met spinnen en spinnenwebben zit. Deze bezemkast heeft tien jaar als slaapkamer van Harry gediend.

 

Wanneer Harry Dirk's tweede slaapkamer krijgt, gebruiken de Duffelingen de bezemkast om Harry's schoolspullen weg te bergen. Er is ook een wc met een wc raampje.

 

Op de benedenverdieping is ook een huiskamer met een keuken eraan. In de huiskamer is een elektrische haard, een tv en een stoel waarin oom Herman altijd de krant leest en een salontafel staat op het hoogpolige tapijt. De schoorsteen is dichtgetimmerd. Op de schoorsteenmantel staan rijen foto’s van iets wat veel lijkt op een grote roze strandbal met verschillend gekleurde mutsen op. Later zijn die vervangen door foto’s van dik blond jongetje dat op zijn eerste fiets reed, in een draaimolen zat, een computerspelletje speelde met zijn vader en geknuffeld en gekust werd door zijn moeder. Tussen de foto´s staat ook een klok.

 

In de keuken staat een keukentafel, die op Dirks verjaardag bedolven is onder de cadeaus. Er is ook een breedbeeld-tv, omdat Dirk anders te ver moest lopen tussen de tv in de huiskamer en de peperdure koelkast. En er staat een vaatwasser. Ook is er een keukenraam, waarschijnlijk met uitzicht op de achtertuin. De keuken wordt verlicht door een tl-buis.

 

Achtertuin

De achtertuin bestaat uit een grasveld, omringd door een heg. Ook staat er een tuinbankje. Verder staan er bloembedden en rozen in de achtertuin.

 

Eerste verdieping

Op de bovenverdieping zijn er een overloop, een badkamer en vier slaapkamers. Eén voor oom Herman en tante Petunia, een logeerkamer (die eigenlijk alleen wordt gebruikt voor oom Hermans zus Margot), eentje waar Dirk slaapt en eentje waar Dirk al het speelgoed bewaart dat hij niet meer in zijn eerste slaapkamer kwijt kan.

 

In die laatste kamer was bijna alles kapot. Hij stond vol met kapot speelgoed en andere kapotte of verwaarloosde spullen van Dirk. Aan de muren hingen planken vol boeken. Dat waren de enige dingen die zo te zien nooit met een vinger waren aangeraakt.

 

Ligusterlaan nummer 4 (kleinste slaapkamer).png
Vlak voordat Harry 11 jaar oud werd, kreeg hij die tweede slaapkamer van Dirk. De Duffelingen sluiten hem op door tralies voor het raam te maken en geven hem te eten door een kattenluikje in de deur. De deur draaien ze op slot, en ze laten hem er alleen uit om naar de wc te gaan. Voor het raam staat een ladenkast. Ook staat er een bureau in de donkere kamer. Onder het bed zit 1 losse plank, die uiterst nuttig is en vaak door Harry gebruikt wordt om zijn brieven van Sirius achter te verstoppen.

 

Als Harry voor zijn tweede schooljaar, wordt bevrijdt door Fred, George en Ron, rukken ze de tralies weer voor het raam weg. Vanuit het raam heb je een redelijk zicht op beide uiteinden van de Ligusterlaan.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...