Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Weeshuis


Chamenuva

Weeshuis

Orphanage

 

 

Het Weeshuis waar Voldemort is opgegroeid, ligt in Londen. Achter een ijzeren poort, grenzend aan een trottoir in Londen, ligt een kale binnenplaats. Daar staat een vierkan, nogal grimmig gebouw, omgeven door hoge hekken: Het Weeshuis. Een paar traptreden leiden naar de voordeur.

 

Als je door de voodeur gaat, stap je in een hal met zwarte en witte vloertegels. Alles is versleten maar wel brandschoon.

 

Mevrouw Koort was destijds de directice van het Weeshuis. Ze heeft een kleine kamer, die deels zitkamer en deels kantoor is. Het ziet er net zo sjofel uit als de hal en de meubels zijn oud en passen niet bij elkaar. Er staat een gammele stoel en haar bureau is overvol.

 

De weeskinderen dragen allemaal hetzelfde, grauwe uniform. Hoewel er redelijk goed voor hen gezorgd wordt, is het Weeshuis een grimmige omgeving om in op te groeien. Achter de eerste deur in een lange gang op de tweede overloop, ligt de kamer van Voldemort, of destijds nog Marten Vilijn.

 

De kamer is klein en kaal. Het enige meubilair bestaat uit een oude klerenkast, een keukenstoel en een ijzeren lidikant. Grijze dekens liggen op het bed. In een hoek van de kamer staat een haveloze klerenkast.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...