Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Badkamer van de Klassenoudsten


Chamenuva

Badkamer van de Klassenoudsten

Prefect's Bathroom

 

 

Deze badkamer bevindt zich achter de vierde deur links na het standbeeld van Boris de Beteuterde, op de 5e verdieping. Het wachtwoord is limoentjesfris. Niet alleen de Klassenoudsten op Zweinstein mogen deze Badkamer gebruiken, maar ook de Aanvoerders van de Zwerkbalteams hebben toegang tot deze speciale ruimte.

 

Een schitterende kroonluchter vol kaarsen verspreidt een zacht licht en alles is van wit marmer, inclusief een soort rechthoekig, verzonken zwembad in het midden van het vertrek. Om het bad heen staan wel honderd gouden kranen, met stuk voor stuk verschillend gekleurde edelstenen in hun knop en er is ook een duikplank.

 

Lange, witte linnen gordijnen hangen voor de ramen; in een hoek ligt een grote stapel pluizige witte badhanddoeken en aan de wand hangt één enkel schilderij in een gouden lijst: een blonde zeemeermin op een rots.

 

Uit de kranen komt niet alleen water, maar ook verschillende soorten badschuim. Het is niet zomaar badschuim. Uit een kraan komen roze en blauwe bellen, zo groot als voetballen, uit een andere ijswit schuim, dat zo dit is dat het lijkt alsof je erop kan staan als je dat durft. Uit een derde komen zwaar geparfumeerde paarse wolken, die vlak boven het wateroppervlak blijven zweven. Ook is er een kraan waar een straal water uit spuit, die met grote bogen over het water stuitert.

 

Het bad is groot en diep, en het vullen ervan gaat verrassend snel. Het is zo diep dat je er haast niet kunt staan en er makkelijk in heen en weer kunt zwemmen.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...