Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Keukens


Chamenuva

Keukens

Kitchens

 

De keuken van Zweinstein bevindt zich in een gang onderaan een trap achter een deur rechts van de marmeren trap in de hal. Die gang is een brede stenen gang, die fel verlicht wordt door fakkels en die versierd is met vrolijke stillevens van etenswaren.

 

Op de deur van de keuken hangt een schilderij van een reusachtige zilveren fruitschaal. Er zit een reusachtige groene peer in, die als je ‘m kietelt, begint te spartelen en te giechelen en dan plotseling in een grote groene deurknop verandert.

 

De keuken is een enorme ruimte met een hoog plafond, even groot als de Grote Zaal, met massa’s blinkende koperen potten en pannen aan de stenen muren en een gigantische bakstenen schouw aan de andere kant. De vloer is van stenen plavuizen.

In de ruimte staan vier lange houten tafels die exact onder de vier afdelingstafels in de Grote Zaal één verdieping hoger staan. Hier wordt het eten op klaargezet en dat wordt dan naar hun tegenhangers in de Grote Zaal gestuurd.

 

Er bevinden zich minstens honderd elfen in de keuken, die glimlachen als er iemand binnen is en die knikken en kniebuigingen maken voor de gasten.

Ze dragen allemaal hetzelfde uniform: een theedoek met het wapen van Zweinstein. De huis-elfen hebben die als een soort toga omgeslagen.

 

Vlakbij de Keukens staat een harnas.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...