Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Vocht van de Levende Dood


Chamenuva

Vocht van de Levende Dood

Draught of Living Death

 

 

Deze drank leert Harry in zijn eerste les Toverdranken van het zesde schooljaar. Het is ingewikkelder dan alle dranken die ze tot dan toe behandeld hebben bij Toverdranken en vormt een hele krachtige slaapdrank.

 

Een van de ingrediënten voor deze toverdrank is fijngehakte Valeriaanwortel. Als het ideale tussenstadium wordt een gladde, bosbeskleurige vloeistof omschreven. Ook Sodejusboon moet in deze drank, en officieel zou deze moeten worden kleingesneden, maar er komt meer jus uit als je het kneust met de platte kant van een zilveren dolk.

 

Later moet de kleur volgens het boek lila zijn. Later moet je volgens het boek de drank tegen de klok in roeren tot hij helder als water wordt, maar het werkt beter als je hem na zeven keer tegen de klok in, één keer met de klok mee roert. De drank wordt heel licht roze.

 

Ook het aftreksel van alsem wordt gebruikt bij het maken van deze drank, door er een tot poeder gemalen wordt van affodil aan toe te voegen.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...