Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Sectumsempra


Chamenuva

Sectumsempra

Sectumsempra

 

 

Deze Toverspreuk staat in het exemplaar van Toverdranken voor Gevorderden van de Halfbloed Prins, dat Harry in zijn zesde schooljaar in bezit heeft. De spreuk staat in de kantlijn, boven de intrigerende toevoeging: "Alleen voor vijanden".

 

Als de spreuk wordt uitgesproken, spuit er bloed uit het gezicht van het slachtoffer, net als uit de borst, alsof er met een onzichtbaar zwaard op hem in wordt gehakt. Daarna valt het slachtoffer neer en begint krampachtig te schokken.

 

Met een zangerige toverformule, weet Sneep het bloeden te stoppen, wanneer Harry Malfidus met deze spreuk raakt. Daarna helen de wonden. Er kunnen littekens achterblijven, maar als het slachtoffer direct Essenkruid inneemt, kan dat soms zelfs vermeden worden.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...