Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Onzichtbaarheidsmantel


Chamenuva

Onzichtbaarheidsmantel

Invisibilty Cloak

 

 

Deze mantel is van Harry's vader geweest. Tijdens de Kerst in Harry's eerste jaar op Zweinstein krijgt hij deze cadeau van Perkamentus.

 

De mantel is glad en zilverachtig en erg licht. Onzichtbaarheidsmantels zijn erg zeldzaam en kostbaar. De glimmende, zilverachtige stof voelt wonderlijk aan, als water dat tot textiel is geweven. Het is gladder dan zijde en zo licht als lucht. Onzichtbaarheidsmantels worden geweven van het haar van de Demiguise.

 

Als je de mantel om doet wordt je volledig onzichtbaar en Harry gebruikt deze nuttige mantel dan ook in elke ondenkbare situatie. Ook zijn vrienden, Ron en Hermelien, maken dankbaar gebruik van de mantel.

 

Mantel van Onzichtbaarheid - Reliek van de Dood

Het Derde Reliek is niet zomaar een Onzichtbaarheidsmantel, maar het is de ware mantel van onzichtbaarheid. Het is geen reismantel die bedekt is met een Kameoflagespreuk, of voorzien is van een Verblindinsvloek, of geweven is van Demiguisehaar dat de drager in het begin verbergt maar langzaam zijn kracht verliest en uiteindelijk ondoorzichtig wordt.

 

Dit is een mantel die de drager werkelijk volkomen onzichtbaar maakt, eeuwig zijn kracht behoudt en altijd voor ondoordringbare bescherming zorgt, wat voor spreuken er ook op worden afgevuurd.

 

De Mantel van Onzichtbaarheid, is de Onzichtbaarheidsmantel die Harry in zijn bezit heeft.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...