Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Sluipwegwijzer


Chamenuva

Sluipwegwijzer

Marauder's Map

 

 

De Sluipwegwijzer is een plattegrond van heel Zweinstein, inclusief de vele sluipweggetjes en geheime gangen, maar het belangrijkste is dat de bewoners van het kasteel erop zijn afgebeeld als piepkleine, van hun naam voorziene stipjes, zodat je altijd kunt zien waar iemand zich bevindt.

 

De Sluipwegwijzer is een groot, versleten, blanco stuk perkament, waar je met je toverstok op moet tikken, terwijl je de woorden uitspreekt: Ik zweer plechtig dat ik snode plannen heb. Daarna komt de gedetailleerde plattegrond van alle verdiepingen van het kasteel tevoorschijn. Bovenaan de map, staat de volgende tekst:

 

De heren Maanling, Wormstaart, Sluipvoet en Gaffel

Toeleveraars van Technische Trucs voor Toverstreken

presenteren met gepaste trots

DE SLUIPWEGWIJZER

 

Als je hetzelfde doet met de tekst Snode plannen uitgevoerd, verdwijnt de plattegrond weer en wordt het weer een blanco stuk perkament.

 

De makers van de Sluipwegwijzer, waren Maanling, Wormstaart, Sluipvoet en Gaffel, oftewel Remus Lupos, Peter Pippeling, Sirius Zwarts en James Potter.

 

Als Sneep in Harry's derde jaar, probeert om erachter te komen wat de Sluipwegwijzer precies doet, verschijnt de volgende tekst op het Perkament:

 

Meneer Maanling groet professor Sneep vriendelijk en verzoekt hem beleefd om zijn abnormaal lange neus niet in de zaken van anderen te steken.

Meneer Gaffel is het helemaal met meneer Maanling eens en wil eraan toevoegen dat professor Sneep een lelijk misbaksel is.

Meneer Sluipvoet zou graag officieel blijk willen geven van zijn verbazing dat zo'n idioot het tot leraar heeft geschopt.

Meneer Wormstaart wenst professor Sneep een prettige dag en raadt hem aan om zijn haar eens te wassen, de goorlap.

 

De Sluipwegwijzer is heel lang geleden in beslag genomen door Vilder, maar Fred & George hebben hem van Vilder gepikt. In zijn derde jaar, krijgt Harry deze map van hen. Nadat Krenck junior de Sluipwegwijzer heeft gehad, is Harry het lege kantoortje van Dolleman in geslopen om hem terug te pakken.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...