Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Hersenpan


Chamenuva

Hersenpan

Pensieve

 

 

Een ondiepe stenen bak met vreemde, uitgesneden tekens in de rand; runen en symbolen die voor Harry onbekend zijn. In de bak zit helder, zilverwitte substantie die voortdurend in beweging is. Soms rimpelt het oppervlak als water in de wind en dan drijft het plotseling als wolken uiteen en wervelt het soepel rond. Het is onbekend of het een vloeistof of een gas is. Het lijkt net licht dat vloeibaar is geworden, of wind die tastbaar is gemaakt.

 

De substantie is als het ware een gekrioel van gedachten die door een tovenaar afgetapt zijn. Als je de substantie aanraakt, wordt het doorzichtig en lijkt het meer op glas. Je wordt dan in de gedachte getrokken en kunt die dan nog eens beleven als buitenstaander. Als je in een gedachte wordt getrokken, voelt het alsof je door een duistere draaikolk wordt meegesleurd en alsof je in iets zwarts en ijskouds valt. Andere mensen in de gedachten kunnen jou als buitenstaander niet zien, omdat je er in werkelijkheid niet bij bent.

 

Je kunt je gedachten aftappen door de punt van je toverstok tegen je slaap te zetten. Er komt dan een draad van zilverachtig spul aan te hangen.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...