Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Steen der Wijzen


Chamenuva

Steen der Wijzen

Philosophers Stone

 

 

De aloude studie der Alchemie houdt zich voornamelijk bezig met het vervaardigen van de Steen der Wijzen, een legendatische substantie met verbluffende eigenschappen. De Steen verandert ieder metaal in zuiver goud en produceert het Levenselixer, dat de drinker ontsterfelijk maakt.

 

In de loop der eeuwen is veel gezegd en geschreven over de Steen der Wijzen, maar de enige Steen die momenteel bestaat is in het bezit van de heer Nicolaas Flamel, de befaamde alchemist en operaliefhebber.

 

Deze steen, eigendom van Nicolaas Flamel, lag in een kluis in Goudgrijp voordat hij naar Zweinstein werd verplaatst onder betere bescherming voor Voldemort die hem wou bemachtigen. De steen is ongeveer 5 centimeter lang.

 

Op Zweinstein werd de Steen beschermd door Pluisje en verschillende bezweringen die leraren erover hadden uitgesproken. Zo moest je een heel parcours door van allemaal verschillende kamers, voor je bij de Steen kon komen. Leraren die hebben meegeholpen aan het beschermen van de Steen, zijn:

  • Hagrid
  • Stronk
  • Banning
  • Anderling
  • Krinkel
  • Sneep
  • Perkamentus

Als Voldemort achter de Steen der Wijzen aanzit, en Perkamentus hem net op tijd ervan kan weerhouden de Steen te pakken te krijgen, besluit hij in overleg met Nicolaas Flamel dat het beter is de Steen te vernietigen.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...