Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Motorfiets van Sirius


Chamenuva

Motorfiets van Sirius

Sirius Black his Motorcycle

 

 

Vliegende motorfiets van Sirius Zwarts. Hagrid brengt Harry ermee naar de Duffelingen op de dag dat zijn ouders vermoord werden door Voldemort. De meest extreme Anti-Dreuzels verachten alles dat met gemotoriseerd transport te maken heeft; de liefde van Sirius Zwarts voor zijn motorfiets joeg zijn onbuigzame ouders op stang.

 

Wanneer Harry in het laatste boek wordt vervoerd vanuit de Ligusterlaan naar Het Nest, zit hij in het zijspan van de motorfiets terwijl Hagrid rijdt. Arthur Wemel heeft er een paar technische snufjes in gebouwd. Zo zit er naast de snelheidsmeter een paarse knop om de turbo aan te zetten. Met een groene knop spuit er een massieve bakstenen muur uit de uitlaat en met weer een andere knop spuugt de uitlaat een gigantisch net uit.

 

Wanneer Harry en Hagrid met de motorfiets naar beneden vallen, blijft er van de motor weinig over. Ted Tops verzamelt de overgebleven wrakstukken en geeft ze aan Arthur, die op zijn beurt weer wil onderzoeken hoe zo'n Dreuzelvervoersmiddel nou precies werkt. Het lukt Arthur om de motor weer te maken en de motor komt in het bezit van Harry.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...