Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Ochtendprofeet


Chamenuva

Ochtendprofeet

Daily Prophet

 

 

De Ochtendprofeet is de tovenaarskrant. Hij wordt gebracht door speciale uilen. Die moet je dan betalen voor je krant met 5 Knoeten. Je moet ze in een klein leren zakje stoppen dat aan een van hun poten zit.

 

De hoofdredacteur heet Barnabas Botterijk. Ook werkt Rita Pulpers voor de Ochtendprofeet, een journaliste die veel dingen verzint en enorm overdrijft. Ze probeert iedereen in een kwaad daglicht te stellen, inclusief Harry, omdat dat de meeste lezers trekt. Fred en George gebruiken de krant om advertenties te zetten voor hun toversnoep.

 

Wanneer Voldemort herrijst, schildert de Ochtendprofeet Harry af als een gestoord, op aandacht gexifeerd persoon die zichzelf als een tragische held beschouwt. Om hem zwart te maken, verwerken ze zijn naam een paar keer per week als vaste grap in artikelen. Waarschijnlijk doen ze dit in opdracht van Cornelis Droebel.

 

Na de boeken wordt Ginny professioneel Zwerkbal-speelster bij de Holyhead Harpies. Daarna wordt ze sport-verslaggeefster voor de Ochtendprofeet.

 

daily-prophet.jpg

 

Artikelen in de Ochtendprofeet:

 

OFFICIEEL ONDERZOEK MINISTERIE VAN TOVERKUNST

 

Arthur Wemel, Hoofd van de Dienst Misbruikpreventie van Dreuzelvoorwerpen, is veroordeeld tot een boete van vijftig Galjoenen wegens het betoveren van een Dreuzelauto.

De heer Lucius Malfidus, een bestuurslid van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar de behekste auto eerder dit jaar neerstortte, vroeg om het ontslag van de heer Wemel.

'Wemel heeft het Ministerie in diskrediet gebracht', verklaarde de heer Malfidus tegenover onze verslaggever. 'Hij is absoluut niet geschikt om wetten op te stellen en zijn belachelijke Dreuzelbeschermingswet hoort zo snel mogelijk naar de vuilnisbak verwezen te worden.'

De heer Wemel was niet bereikbaar voor commentaar, maar zijn vrouw zei tegen verslaggevers dat ze moesten maken dat ze wegkwamen of dat ze anders de familiegeest op hen zou loslaten.

 

 

Ochtendprofeet3.jpg
NIEUWE BLUNDERS OP MINISTERIE VAN TOVERKUNST

Door onze speciale verslaggeefster Rita Pulpers

Het ziet ernaar uit dat de problemen op het Ministerie van Toverkunst nog niet voorbij zijn. Het Ministerie, dat onlangs al onder vuur kwam te liggen wegens de gebrekkige veiligheidsmaatregelen tijdens het WK Zwerkbal, heeft nog steeds geen verklaring voor de verdwijning van een van zijn heksen en werd gisteren opnieuw in verlegenheid gebracht door de capriolen van Arnold Wemel, van de Afdeling Misbruikpreventie van Dreuzelvoorwerpen

Arnold Wemel, die twee jaar geleden beschuldigd werd van het bezit van een vliegende auto, kwam gisteren in aanvaring met verscheidene Dreuzel-wetshandhavers (‘politiemensen’) naar aanleiding van een aantal hoogst agressieve vuilnisbakken. Blijkbaar was de heef Wemel de bekende ‘Dwaaloog’ Dolleman te hulp geschoten, de bejaarde ex-Schouwer van het Ministerie die met pensioen werd gestuurd toen hij geen onderscheid meer kon maken tussen een vriendelijke handdruk en een poging tot moord. Het zal dan ook niemand verbazen dat de heer Wemel, toen hij bij het zwaarbewaakte huis van Dolleman arriveerde, tot de conclusie kwam dat Dolleman voor de zoveelste keer vals alarm had geslagen. De heer Wemel was gedwongen om diverse geheugens te modificeren voor hij aan de politiemensen kon ontsnappen, maar weigerde in te gaan op vragen van de Ochtendprofeet, zoals waarom hij het Ministerie betrokken had bij zo’n onwaardige en potentieel gênante confrontatie.

 

Een van de verslaggeefsters van deze krant is Rita Pulpers. Ze schreef eens een stuk over een conferentie van het Internationaal Overlegorgaan van Heksenmeesters. Hierin schreef ze dat Perkamentus een prehistorische ouwe gek was.

 

Op 22 november 1994 verscheen er een artikel over het Toverschool Toernooi, maar eigenlijk was het meer een aangedikt levensverhaal van Harry. Een groot deel van de voorpagina werd in beslag genomen door een foto van Harry; het artikel (dat werd voortgezet op de pagina’s twee, zes en zeven) was enorm aangedikt. De namen van de kampioenen van Beauxbatons en Klammfels waren verkeerd gespeld en werden terloops in de laatste alinea vermeld en Carlo’s naam kwam er al helemaal niet in voor. In het artikel stonden uitspraken van Harry die hij nooit gedaan had, zoals:

 

‘Ik denk dat ik mijn kracht ontleen aan mijn ouders. Ik weet dat ze trots om me zouden zijn als ze me nu konden zien… ja, soms huil ik ’s nachts als ik aan ze denk, dat durf ik best toe te geven… ik wéét gewoon dat niets me kan deren tijdens het Toernooi, omdat zij over me waken…’

Ook stond er:

‘Harry heeft op Zweinstein eindelijk liefde gevonden. Volgens zijn boezemvriend Kasper Krauwel is Harry vrijwel constant in het gezelschap van Hermelien Griffel, een beeldschool meisje van Dreuzelouders die, net als Harry, een van de beste leerlingen van de school is.’

 

Na het WK Zwerkbal werd er een stuk over het duistere teken geschreven, compleet met een fonkelende zwartwitfoto van het Duistere Teken dat boven de boomtoppen zweefde:

 

ANGST EN TERREUR TIJDENS WK ZWERKBAL

 

‘Blunders van het Ministerie… daders niet gearresteerd… gebrekkige veiligheidsmaatregelen…’

’Als de doodsbange heksen en tovenaars die aan de bosrand ademloos op nieuws wachtten, of hoopten op geruststellende woorden van het Ministerie van Toverkunst, werden ze teleurgesteld. Enige tijd na de verschijning van het Duistere Teken kwam een functionaris van het Ministerie het bos uit, die beweerde dat niemand gewond was, maar weigerde verdere informatie te geven. Of deze verklaring voldoende zal zijn om het gerucht de kop in te drukken dat een uur later verscheidene lichamen uit het bos werden verwijderd…’

 

 

Ochtendprofeet5.jpg
DE REUZENVERGISSING VAN PERKAMENTUS

 

Albus Perkamentus, het excentrieke hoofd van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, heeft al vaker controversiële leerkrachten binnengehaald, schrijft onze speciale verslaggeefster Rita Pulpers. In september van dit jaar nam hij Alastor ‘Dwaaloog’ Dolleman in dienst als leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten, de om zijn overdreven angst voor aanslagen beruchte ex-schouwer. Dat besluit wekte de nodige verbazing op het Ministerie, gezien Dollemans gewoonte om iedereen die ook maar niest in zijn nabijheid direct te vervloeken, maar Dwaaloog Dolleman is minzaam en ingetogen, vergeleken met de halfmens dat van Perkamentus les mag geven in Verzorging van Fabeldieren.

Rubeus Hagrid, die zelf toegeeft dat hij in zijn derde jaar van school is gestuurd, werkt op Zweinstein als jachtopziener, een baantje dat Perkamentus voor hem geregeld heeft. Vorig jaar wendde Hagrid zijn dubieuze invloed op Perkamentus echter aan om ook nog eens de positie van docent Verzorging van Fabeldieren te bemachtigen, over de rug van veel beter gekwalificeerde kandidaten heen.

Hagrid, een reusachtige wildeman met een angstaanjagend uiterlijk, heeft zijn nieuwe gezag sindsdien constant misbruikt en zijn leerlingen de stuipen op het lijf gejaagd met een reeks gevaarlijke en verscheurende dieren. Perkamentus knijpt om onbegrijpelijke redenen een oogje toe, maar er zijn al diverse leerlingen gewond geraakt tijdens Hagrids lessen, die velen als ‘een nachtmerrie’ omschrijven.

‘Ik ben aangevallen door een Hippogrief en mijn vriend Vincent Korzel is lelijk gebeten door een Flubberwurm,’ zei Draco Malfidus, die in het vierde jaar zit. ‘Iedereen heeft de pest aan Hagrid, maar niemand durft iets te zeggen.’

Hagrid is echter niet van plan om zijn terreurcampagne te staken. Vorige maand gaf hij tegenover een verslaggeefster van de Ochtendprofeet toe dat hij dieren gefokt heeft die hij zelf ‘Schroeistaartige Skreeften’ noemt en die een levensgevaarlijke kruising zijn tussen mantichores en vuurkrabben. Het fokken van nieuwe soorten fabeldieren wordt uiteraard strikt gereguleerd door het Departement van Toezicht op Magische wezens, maar Hagrid vindt blijkbaar dat hij boven zulke onbenullige regeltjes verheven is.

‘Ik deed het gewoon voor de lol,’ zei hij, alvorens gauw van onderwerp te veranderen.

En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de Ochtendprofeet de hand weten te leggen op bewijzen dat Hagrid niet – zoals hij altijd gepretendeerd heeft – een volbloed tovenaar is. In werkelijk is hij niet eens een volbloed mens. We kunnen exclusief onthullen dat zijn moeder niemand anders was dan de reuzin Fridwulfa, wier huidige verblijfplaats momenteel onbekend is.

De bloeddorstige en brute reuzen waren door onderlinge oorlogen in de vorige eeuw al bijna uitgeroeid, maar het handjevol dat resteerde, sloot zich aan bij Hij Die Niet Genoemd Mag Worden en was tijdens zijn schrikbewind verantwoordelijk voor een aantal van de ergste massamoorden op Dreuzels.

Veel van de reuzen die meevochten met Hij Die Niet Genoemd Mag Worden werden gedood door Schouwers, maar Fridwulfa wist te ontkomen. Mogelijk is ze gevlucht naar een van de nog bestaande reuzengemeenschappen in buitenlandse gebergten. Te oordelen naar zijn capriolen bij Verzorging van Fabeldieren, heeft Fridwulfa’s zoon haar brute karakter geërfd.

Door een bizarre en ironische speling van het lot, is Hagrid naar verluidt bevriend geraakt met de jongen die verantwoordelijk was voor de val van Jeweetwel – en die daardoor Hagrids eigen moeder, net als de overige volgelingen van Jeweetwel, gedwongen heeft te vluchten. Misschien is Harry Potter niet op de hoogte van de onaangename feiten betreffende zijn grote vriend – maar Albus Perkamentus heeft de plicht ervoor te zorgen dat Harry Potter, net als zijn medeleerlingen, weet welke gevaren het omgaan met halfreuzen met zich meebrengt.

 

Mysterieuze Ziekte van Bartolomeus Krenck

 

…sinds november niet meer in het openbaar verschenen… huis lijkt verlaten.. St. Holisto’s Hospitaal voor Magische Ziektes en Zwaktes geeft geen commentaar… Ministerie weigert geruchten over kritieke toestand te bevestigen..

 

 

Heks van Ministerie Nog Steeds Vermist – Minister van Toverkunst Bemoeit Zich Persoonlijk Met Zaak

 

 

 

Ochtendprofeet4.jpg
HARRY POTTER ‘GESTOORD EN GEVAARLIJK’

Door onze speciale verslaggeefster Rita Pulpers

 

De jongen die Hij Die Niet Genoemd Mag Worden heeft verslagen, is labiel en mogelijk zelfs gevaarlijk. Onlangs zijn alarmerende feiten aan het licht gekomen over Harry Potters merkwaardige gedrag, waardoor het uiterst twijfelachtig is of hij wel geschikt is om deel te nemen aan een veeleisende competitie als het Toverschool Toernooi, of zelfs maar onderwijs mag genieten aan Zweinstein.

Potter, kan de Ochtendprofeet exclusief onthullen, valt regelmatig flauw in de klas en klaagt vaak over pijn in het litteken op zijn voorhoofd (een overblijfsel van de vloek waarmee Jeweetwel hem probeerde te doden). Afgelopen maandag, halverwege een uur Waarzeggerij, was de verslaggeefster van de Ochtendprofeet er getuige van hoe Potter de klas uitstormde en beweerde dat zijn litteken zoveel pijn deed dat hij de les niet langer kon bijwonen.

Het is mogelijk, zeggen deskundigen aan St. Holisto’s Hospitaal voor Magische Ziektes en Zwaktes, dat Potter een hersenbeschadiging heeft opgelopen door de aanval van Jeweetwel en dat zijn bewering dat zijn litteken pijn doet, in wezen een teken is van vérgaande verwarring.

‘Misschien simuleert hij zelfs alles,’ zei een specialist. ‘Het zou ook een schreeuw om aandacht kunnen zijn.’

De Ochtendprofeet heeft echter verontrustende feiten boven tafel gehaald betreffende Harry Potter, die Albus Perkamentus, het hoofd van Zweinstein, zorgvuldig verzwegen heeft voor het grote toverpubliek.

‘Potter is een Sisseltong,’ onthulde Draco Malfidus, een vierdejaarsstudent aan Zweinstein. ‘Een paar jaar geleden werden diverse leerlingen aangevallen en de meeste mensen dachten dat Potter erachter zat, nadat hij zijn geduld had verloren tijdens een bijeenkomst van de Duelleerclub, en een slang op een andere jongen had afgestuurd. Het werd allemaal in de doofpot gestopt. Hij is trouwens ook bevriend met reuzen en weerwolven. Volgens ons is hij tot alles bereid in ruil voor een beetje macht.’

Sisseltong, het vermogen om met slangen te spreken, wordt sinds mensenheugenis als een Zwarte Kunst beschouwd. De meest beruchte Sisseltong van de laatste decennia was niemand minder dan Jeweetwel zelf. Een lid van de Weerstandsbond tegen de Zwarte Kunsten, die anoniem wil blijven, verklaarde dat een onderzoek ingesteld zou moeten worden naar iedere tovenaar die Sisselspraak kent. ‘Persoonlijk zou ik iemand die met slangen spreekt met de grootst mogelijke achterdocht behandelen, aangezien slangen vaak bij de ergste vormen van Duistere magie worden gebruikt en van oudsher geassocieerd worden met onverlaten en kwaadwilligen. En iemand die vrijwillig het gezelschap opzoekt van verdorven wezens als weerwolven en reuzen, moet wel een aangeboren voorliefde voor geweld hebben.’

Albus Perkamentus zou zeker moeten overwegen of een jongen als Potter wel deel mag nemen aan het Toverschool Toernooi, waarvan de derde opdracht hedenavond plaatsvindt. Sommige mensen vrezen dat Potter, in zijn nietsontziende verlangen om het Toernooi te winnen, wel eens zijn toevlucht zou kunnen nemen tot de Zwarte Kunsten.

 

 

Na de wedergeboorte van Voldemort en de dood van Carlo, stond hierover geen enkel woord geschreven in de Ochtendprofeet.

Er stond de dag na het Toverschool Toernooi alleen een heel klein stukje over dat Harry had gewonnen.

 

 

In Harry’s vijfde jaar stond er een bericht in de Ochtendprofeet over dat er een massale ontsnapping uit Azkaban had plaatsgevonden. De voorpagina werd in beslag genomen door tien zwart-witfoto’s. Negen foto’s van tovenaars en één van een heks. Sommigen trokken lange neuzen; anderen trommelde met hun vingers op het kader van hun foto en staarden hooghartig voor zich uit. Onder iedere foto stond een naam en de misdaad waarvoor de afgebeelde persoon naar Azkaban was gestuurd. De afgebeelde heks en tovenaars waren o.a. Bellatrix van Detta, Antonin Dolochov en Augustus Ravenwoud.

 

Ochtendprofeet2.jpg
MASSALE ONTSNAPPING UIT AZKABAN

MINISTERIE VREEST DAT ZWARTS ‘VERZAMELPUNT’

IS VOOR OUDE DOODDOENERS

 

Het Ministerie van Toverkunst maakte gisteravond laat bekend dat er een massale ontsnapping uit Azkaban heeft plaatsgevonden.

Cornelis Droebel, de Minister van Toverkunst, sprak op zijn werkkamer met verslaggevers en bevestigde dat tien streng bewaakte gevangenen vroeg in de avond zijn ontsnapt en dat hij de Dreuzelpremier op de hoogte heeft gebracht van het gevaar dat deze personen vormen.

‘Helaas bevinden we ons in dezelfde situatie als twee jaar geleden, toen de moordenaar Sirius Zwarts ontsnapte,’ verklaarde Droebel. ‘We vermoeden tevens dat de twee uitbraken verband met elkaar hebben. Een ontsnapping van deze omvang wijst op hulp van buitenaf, en we moeten niet vergeten dat Zwarts, die als allereerste uit Azkaban ontsnapte, in de ideale positie verkeert om anderen te helpen zijn voorbeeld te volgen. Het lijkt ons waarschijnlijk dat deze personen, onder wie Bellatrix van Detta, een nicht van Zwarts, zich rond Zwarts hebben verzameld en hem als hun leider beschouwen. We doen al het mogelijke om de misdadigers aan te houden en vragen de tovergemeenschap om alert en voorzichtig te zijn. Deze personen mogen onder geen beding benaderd worden.’

 

In diezelfde krant stond ook nog een ander bericht.

 

TRAGISCHE DOOD VAN AMBTENAAR

St. Holisto’s Hospitaal beloofde gisteravond een diepgaand onderzoek nadat Placidus Pais, 49, werkzaam op het Ministerie van Toverkunst, dood in bed werd aangetroffen. Hij was gewurgd door een potplant. De Helers die onmiddellijk werden gealarmeerd, konden de heer Pais helaas niet meer reanimeren. Enkele weken voor zijn dood was hij gewoond geraakt bij een ongeval op het Ministerie.

Heler Mirjam Struif, die ten tijde van het ongeval dienst had op de zaal waar de heer Pais lag, is hangende het onderzoek geschorst met behoud van salaris en was niet bereikbaar voor commentaar, maar een woordvoerder van het Hospitaal zei in een reactie:

‘Het Hospitaal hanteert strikte richtlijnen met betrekking tot de decoraties die zijn toegestaan op de zalen, maar blijkbaar heeft Heler Struif, in de kerstdrukte, de gevaren van de plant op het nachtkastje van de heer Pais over het hoofd gezien. Omdat zijn spraakvermogen en mobiliteit langzaam verbeterden, moedigde Heler Struif de heef Pais aan om zelf voor de plant te zorgen, zonder te weten dat het hier geen onschuldige Fladderbloem betrof, maar een Duivelsstrik, die de nog zwakke heer Pais onmiddellijk wurgde toen hij hem aanraakte.

Het St. Holisto weet nog niet hoe de plant op de zaal terecht is gekomen en verzoekt iedere heks of tovenaar die informatie heeft zich te melden.’

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...