Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Viavia


Chamenuva

Viavia

Portkey

 

 

Een Viavia is een voorwerp dat tovenaars op een van tevoren vastgesteld tijdstip van de ene plek naar de andere verplaatst. Als het nodig is kunnen er grote groepen tegelijk gebruik van maken. Viavia's kunnen van alles gemaakt zijn. Uiteraard wel onopvallend, zodat Dreuzels ze niet oppakken om ermee te gaan spelen. Meestal zijn het voorwerpen die zij als afval beschouwen. Om een viavia te gebruiken, is het al genoeg om hem met 1 vinger aan te raken.

 

Wanneer de Viavia in werking treedt, heb je het gevoel dat er een onweerstaanbare ruk wordt gegeven aan een haak net achter je navel. Je voeten komen van de grond en je wordt meegesleurd in een draaikolk van kleuren en gierende wind. Je vinger lijkt wel vastgeplakt aan de Viavia, alsof die je als een magneet meetrekt.

 

Er is ook een speciale Viavia Alarmcentrale, gevestigd op de zesde verdieping van het Ministerie van Toverkunst. Om van een voorwerp een Viavia te maken, gebruik je de spreuk Portus.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...