Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Spiegel van Neregeb


Chamenuva

Spiegel van Neregeb

Mirror of Erised

 

 

Deze Spiegel vindt Harry wanneer hij ‘s nachts rondsluipt onder zijn onzichtbaarheidsmantal. De Spiegel van Neregeb laat alles zien wat je het meest begeert. Neregeb wordt als je het omdraait ook Begeren. Aan het eind van boek 1 wordt de Spiegel gebruikt als laatste bescherming van de Steen der Wijzen. Alleen Hij die de Steen wil vinden, maar niet gebruiken, zal de Steen kunnen krijgen door in de Spiegel te kijken.

 

Het is een schitterende spiegel, zo hoog als het plafond met een rijkversierde gouden lijst en twee klauwpoten. Aan de bovenkant van de lijst is een spreuk uitgesneden: Neregeb jiz taw ra amneiz nesnem tawt einno otki. Omgekeerd staat er: "Ik toon niet wat mensen zien maar wat zij begeren".

 

Als Harry in de spiegel kijkt, ziet hij zijn overleden familieleden, waaronder zijn vader en moeder. Ron ziet zichzelf als Hoofdmonitor en Aanvoerder van het Zwerkbalteam, en Perkamentus ziet naar eigen zeggen gewoon zichzelf met een paar dikke, wollen sokken in zijn hand. In werkelijkheid ziet hij zijn eigen familie weer compleet en in harmonie.

 

De Spiegel toont je diepste, meest brandende verlangens. Toch biedt de Spiegel je geen kennis en ook geen waarheid. Er zijn mensen voor weggekwijnd, betoverd door wat ze zagen, en anderen zijn krankzinnig geworden, omdat ze niet wisten of wat ze zagen echt of zelfs maar mogelijk was.

 

De Spiegel is al erg oud en niemand weet wie het heeft gemaakt of hoe het op Zweinstein terecht is gekomen. Verschillende leraren hebben al relikwieën van hun reizen meegebracht, dus daar zou hij eens tussen kunnen hebben gezeten omdat de leraar wist hoe hij werkte en er geïntrigeerd door was geraakt of omdat men niet wist wat het was en aan collega's om hun mening wilde vragen.

 

Waarschijnlijk is de Spiegel ooit voor de lol uitgevonden, aangezien hij, hoewel hij meer onthult dan een normale spiegel, bij eerder interessant is dan echt nuttig. Nadat de Spiegel al ongeveer een eeuw in de Kamer van Hoge Nood had gestaan, heeft professor Perkamentus er bepaalde wijzigingen aan gemaakt en daarna is de Spiegel een perfecte schuilplaats geworden, en de laatste test om te zien of iemand echt een goed hart heeft.

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...