Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  

Gouden Snaai


Chamenuva

Gouden Snaai

Golden Snitch

 

 

Het is een erg kleine bal, ongeveer de grootte van een grote walnoot. Het is goud en heeft kleine fladderende zilveren vleugeltjes. De Snaai is ontworpen door Sijmen Hamerslag. Hij was een toversmid, die de allereerste Gouden Snaai smeedde in het dorpje Goderics Eind.

 

Dit is de meest belangrijke bal in een Zwerkbalwedstrijd. Hij is erg moeilijk om te vangen omdat het zo snel is en erg moeilijk om te zien. Een Zoeker moet dit balletje vangen. Het is bijna altijd zo dat het team van de Zoeker die de Snaai het eerst vangt de wedstrijd wint, want de Snaai is honderdvijftig punten waard. Een wedstrijd stopt pas al de Snaai is gevangen, het langst dat zo een wedstrijd ooit heeft geduurd was drie maanden.

 

Vroeger werd de Gouden Smiecht gebruikt bij Zwerkbal, maar omdat dit Fabeldier met uitsterven werd bedreigd, is ze vervangen door de Snaai.

 

Snaaien hebben huidherinneringen. Voordat een Snaai wordt losgelaten, wordt hij nooit met de blote hand aangeraakt, zelfs niet door de maker, die handschoenen draagt. De bal is zo betoverd dat hij de eerste persoon die hem aanraakt kan identificeren. Dat is bedoeld om uitsluitsel te geven als er onenigheid is over een vang. Een Snaai opent zich alleen voor de eerste vanger en kan dus gebruikt worden om hele kleine voorwerpen in op te bergen.

 

Perkamentus laat aan Harry de allereerste Snaai na die hij ooit heeft gevangen, of liever gezegd: Bijna ingeslikt. In deze Snaai heeft Perkamentus de Steen van Wederkeer verborgen. Als Harry de Snaai met zijn lippen aanraakt, verschijnt de tekst "Ik open aan het slot." Pas op het moment dat Harry weet dat hij moet sterven, snapt hij deze inscriptie. Hij drukt drukt het gouden balletje tegen zijn lippen en fluisert: "Ik sta op het punt om te sterven". Op dat moment splijt het metaal open, om de gespleten Steen van Wederkeer te onthullen.

 

snaai02.jpg

 

_______________________________________________________________________________________

De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...