Spring naar inhoud

Wizardzone Harry Potter Encyclopedie
Wizardzone Harry Potter Encyclopedia


Welkom bij de Harry Potter Encyclopedie van Wizardzone. Hier vind je de grootste Nederlandstalige encyclopedie op het gebied van Harry Potter. Je vindt hier een schat aan informatie - alles wat in de Harry Potter boeken voorkomt, kan je hier terugvinden!

Om het navigeren door deze Encyclopedie zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we hem voor jullie onderverdeeld in verschillende categorieën en alles op alfabetische volgorde geplaatst. Klik op de categorie waar je naartoe wilt, om verder te gaan.

Wij hebben er expres voor gekozen om slechts authentieke informatie te verwerken in onze encyclopedie. Alles wat je hier terugvindt, komt rechtstreeks uit de Harry Potter boeken of uit eigen bewoordingen van J.K. Rowling in interviews. Om zeker te zijn van de juistheid van onze informatie, gebruiken we geen informatie uit films, boeken van andere auteurs of vanaf andere websites. Wij wensen jullie heel veel plezier met deze Encyclopedie!

Begrippen

Boeken

Brieven

Dromen

(Fabel)dieren en Andere Wezens

Kalender en Gebeurtenissen

Kruiden en Planten

Lessen

Personages

Plaatsen

Toverdranken en Ingrediënten

Toverspreuken

Voorwerpen

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden en De Vertelsels van Baker de Bard. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.