Spring naar inhoud
- - - - -

Internationaal Overlegorgaan van Heksenmeesters


Internationaal Overlegorgaan van Heksenmeesters
International Confederation of Wizards
Toen dit overlegorgaan werd opgericht, was Alain Proviste de eerste Opperste Hotemetoot. Hij stootte echter de tovergemeenschap van Liechtenstein voor het hoofd door een eind te willen maken aan de jacht op trollen. Liechtenstein werd destijds namelijk geplaagd door een uitzonderlijk bloeddorstige stam bergtrollen.

Van dit Genootschap was Albus Perkamentus voorzitter, maar onder leiding van het Ministerie van Toverkunst, wordt hij weggestemd omdat hij de komst van Voldemort aankondigt. Als later blijkt dat hij gelijk had, krijgt hij zijn functie weer terug.

In 1692 hadden ze een befaamd topoverleg van maar liefst zeven weken, waarin men besprak hoe Fabeldieren verborgen konden worden gehouden voor de Dreuzelgemeenschap.

De Afdeling Groot-Brittannië van het Internationaal Overlegorgaan van Heksenmeesters valt onder het Departement van Internationale Magische Samenwerking en is gevestigd op de vijfde verdieping van het Ministerie van Toverkunst.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren