Spring naar inhoud
- - - - -

Minister van Toverkunst


Minister van Toverkunst
Minister of Magic
Deze Minister is vergelijkbaar met een Premier. Hij is het hoofd van alle ministers. Perkamentus werd al eens gevraagd voor deze functie, maar omdat hij hem vriendelijk afwees omdat hij liever op Zweinstein bleef, werd de functie toegewezen aan Cornelis Droebel.

De Minister van Toverkunst onthult zijn of haar identiteit alleen aan de Dreuzelpremier in de Dreuzelwereld. Dat is de beste manier om geheimhouding te verzekeren. Via een portret in de Kamer van de Dreuzelpremier, kan de Minister van Toverkunst communiceren met de Dreuzelminister. In principe komt de Minister van Toverkunst alleen bij de Dreuzelpremier op bezoek als er ernstige zaken spelen, die ook de Dreuzelgemeenschap aangaan.

In het zesde boek heeft Droebel plaats moeten maken voor een opvolger: Rufus Schobbejak. Droebel houdt wel een functie aan als adviseur van de Minister. Schobbejak wordt op zijn beurt in het zevende boek gedood en wordt dan opgevolgd door Pius Dikkers.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren