Spring naar inhoud
- - - - -

Schouwer


Schouwer
Auror
Schouwers zijn bestrijders van Duistere Tovenaars, die werken voor het Ministerie van Toverkunst. Dit is de enige carrière die Harry ooit overwogen heeft voor na Zweinstein. De opleiding tot Schouwer is zwaar en moeilijk. Onderdelen die hierbij aan bod komen zijn onder andere Steelsheid en Schaduwen.

Als je Schouwer wilt worden, verwachten ze zeker vijf PUISTen en die moeten minimaal “Boven Verwachting” zijn. Bovendien moet je op het Schouwershoofdkwartier een reeks strenge geschiktheids- en persoonlijkheidstests ondergaan. Ze kijken dan of je goed onder zware druk kunt werken. Ook wordt er gekeken of je een strafblad hebt.

Verder vragen ze veel toewijding en doorzettingsvermogen. Schouwer is een moeilijke loopbaan, ze nemen alleen de allerbesten. Het vakkenpakket dat je nodig hebt om Schouwer te worden, bestaat in ieder geval uit: Verweer tegen de Zwarte Kunsten, Gedaanteverwisselingen, Bezweringen en Toverdranken.

De opleiding tot Schouwer duurt drie jaar en daarnaast moet je je verder bekwamen in Praktisch Verweer.

Bekende (ex-)Schouwers:

  • Nymphadora Tops
  • Romeo Wolkenveldt
  • Donders
  • Alastor Dolleman

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren