Spring naar inhoud
- - - - -

Taboe


Taboe
Taboo
Als Voldemort opnieuw aan de macht is, wordt zijn naam Taboe gemaakt. Hierdoor kunnen mensen die zijn naam uitspreken, opgespoord worden. Over het algemeen zijn dat de mensen die zich het felst tegen hen verzetten (zoals leden van de Orde van de Feniks). Als je zijn naam gebruikt, verbreek je de beschermende bezweringen. Het zorgt voor een soort magische verstoring.

Dit wordt dus vooral gebruikt als snelle, gemakkelijke manier om leden van de Orde op te sporen. Ze hebben Romeo op deze manier bijna te pakken gekregen. Een stel Dooddoeners wist hem in het nauw te drijven, maar Romeo vocht zich er weer uit. Daarna is hij op de vlucht geslagen.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren