Spring naar inhoud
- - - - -

Orde van Merlijn


Orde van Merlijn
Order of Merlin
Dit is een hoge onderscheiding, en heeft verschillende klasses.

Peter Pippeling kreeg het Grootkruis in de Orde van Merlijn, toen ze dachten dat hij was vermoord door Sirius Zwarts.

Norbert Plonk is onderscheiden met de Orde van Merlijn, Eerste Klas, voor het redden van een Dreuzelkind uit de klauwen van een op hol geslagen Mantichora. Een Tovenaarsfamilie bij Ilfracombe, heeft in 1932 ook deze onderscheiding gekregen omdat ze een Dreuzelstrand redde van een losgebroken Gewone Groene Huisdraak. De opa van Sirius heeft ook een onderscheiding in de Orde van Merlijn, Eerste Klas gekregen wegens "Bewezen Diensten". Volgens Sirius betekent dat, dat hij het Ministerie van Toverkunst een zak goud heeft gegeven.

Newt Scamander heeft in 1979 een onderscheiding in de Orde van Merlijn, tweede klasse gekregen voor zijn grote verdiensten op het gebied van de studie van fabeldieren.

Gladianus Smalhart heeft de onderscheiding Orde van Merlijn, derde klasse.

Albus Perkamentus is Commandeur in de Orde van Merlijn.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren