Spring naar inhoud

Reizen en Communicatie
Travelling and Communication


Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende manier van reizen en communiceren die in de Toverwereld worden gebruikt. Klik op de naam van het reis/communicatiemiddel waarover je meer wil weten, om er meer informatie over te krijgen.

Er is één grote uitzondering op de algemene magische aversie tegen Dreuzeltechnologie en dat is de auto (en in mindere mate, motors en treinen). Al voor de invoering van het Statuut van Geheimhouding, gebruikten tovenaars en Dreuzels dezelfde alledaagse middelen van vervoer; onder andere paard & wagen en zeilschepen. Toen de paardenwagens gedateerd raakten, werd de magische gemeenschap gedwongen hier afstand van te nemen. Het is zinloos te ontkennen dat de tovenaars met jaloezie kennis namen van de snelle en comfortabele automobielen die in het begin van de twintigste eeuw de straten vulden. Op een gegeven moment kocht het Ministerie van Toverkunst zelfs met veel gebruiksplezier een vloot van auto’s aan, aangepast met bruikbare betoveringen. Veel tovenaars hebben een soort kinderlijke passie voor auto’s en er zijn gevallen bekend van puurbloed-tovenaars die claimen nooit een Dreuzelvoorwerp te hebben aangeraakt en die toch al in hun garage zijn aangetroffen terwijl ze in een Rolls Royce rondzweefden. Desalniettemin verachten de meest extreme Anti-Dreuzels alles dat met gemotoriseerd transport te maken heeft; de liefde van Sirius Zwarts voor zijn motorfiets joeg zijn onbuigzame ouders op stang.

Begrippen met betrekking tot Communicatie
Britse Magische Omroep Stichting
Citruspers
De Leesuil
Gruisch en Meeldouw
Haardreizen
Magische Omroep Stichting
Magisch Vuur
Meermans
Met het Oog op Potter
Obscurus Boeken
Patronus
Profetie
Schoorsteenwacht
Sisselspraak
Sisseltong
Spreukwoorden
Uilenkoeriersdienst
Uilenpost
Uil-order


Begrippen met betrekking tot Reizen
Bijverschijnselen
Haardreizen
Haardrooster
Haardroosterraad
Magisch Vuur
Schoorsteenwacht
Tijdreizen
Verdwijnselen
Verschijnselen
Verschijnselexamen
Verschijnselles
Versprokkelen


_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden en De Vertelsels van Baker de Bard. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.