Spring naar inhoud
- - - - -

Britse Magische Omroep Stichting


Britse Magische Omroep Stichting
British Wizarding Broadcasting Corporation
Hoewel ze geen moderne huishoudelijke apparatuur nodig hebben, zoals vaatwassers of stofzuigers, vinden sommige tovenaars Dreuzel-televisie best vermakelijk. Een aantal ophitsende tovenaars is zelfs in de vroege jaren tachtig zo ver gegaan om een Britse Magische Omroep Stichting te starten, in de hoop dat ze hun eigen televisiekanaal konden krijgen. Het project flopte echter al in een vroeg stadium, toen het Ministerie van Toverkunst weigerde om magisch materiaal uit te zenden op Dreuzel apparatuur, wat (naar hun gevoel) absoluut een serieuze inbreuk op het Internationale Statuut van Geheimhouding teweeg zou gaan brengen.

Sommigen hadden het goed onderbouwde gevoel dat dit besluit zowel inconsistent als oneerlijk was, omdat veel radio’s legaal waren aangepast door de tovergemeenschap voor eigen gebruik, met regelmatige uitzending van toverprogramma’s. Het Ministerie bekende dat Dreuzels regelmatig flarden opvingen van bijvoorbeeld advies over het snoeien van Langdradig Weekblad, of over het verwijderen van tuinkabouters, maar pareerde dat de radio-luisterende Dreuzelbevolking meer tolerant, onnozel of minder verzekerd van hun eigen verstand leek dan de Dreuzels die tv keken. Redenen voor deze afwijking worden uitgebreid behandeld in professor Mordicus T. Gen’s “ De Filosofie van het Alledaagse: Waarom Dreuzels Liever Onwetend Zijn” Professor Gen is ervan overtuigd dat Dreuzels makkelijker geloven dat ze iets verkeerd hebben gehoord, dan dat ze aan het hallucineren zijn.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren