Spring naar inhoud
- - - - -

Haardreizen


Haardreizen
Floo Trip
Brandstof is een middel wat in de Toverwereld wordt gebruikt om tussen verschillende open haarden te reizen. Het is glinsterend poeder, wat tovenaars normaliter bewaren in een bloempot. Om het te gebruiken, neem je wat tussen je duim en wijsvinger, en gooi je het in een brandende open haard. De vlammen worden dan smaragdgroen en laaien hoog op. Op dat moment zijn ze onschadelijk en kan je erin gaan staan. Belangrijk is dat je daarna duidelijk zegt waar je heen wil, en goed articuleert. Het beste kan je je ellebogen tegen je zij houden, je ogen dichtdoen en geen onverwachte bewegingen maken. Ook moet je niet in paniek raken of te vroeg uitstappen. Als je in het vuur stapt, wat aanvoelt als een warme wind, en zegt waar je heen wil, krijg je het gevoel alsof je door een afvoerput wordt gezogen, en alsof je razendsnel om je as tolt. Het reizen per open haard is een snelle, effectieve manier om op magische manier te reizen, zonder dat Dreuzels je kunnen zien.

Je kan ook Haardreizen zonder je helemaal te verplaatsen, bijvoorbeeld door op je kniën voor de Haard te gaan zitten en alleen je hoofd erin te doen. Op deze manier kan je communiceren met andere betoverde Haarden. Sirius gebruikt deze manier om met Harry te communiceren. Sirius is op het Grimboudplein, en verschijnt op deze manier in het Haardvuur in de Leerlingenkamer van Griffoendor.

In het derde boek, komen we er zelfs achter dat je op deze manier ook mensen kan oproepen. Als Sneep Brandstof in de open haard gooit, en zegt dat hij Lupos wil spreken, komt deze even later tollend uit de open haard zetten.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren