Spring naar inhoud
- - - - -

Uilenpost


Uilenpost
Owl Post
In de Toverwereld worden brieven bezorgd per uil. Kranten als de Ochtendprofeet worden ook per uil bezorgd, en je kan ze betalen door geld in het zakje aan hun poot te doen. Doe je dit niet, dan blijven ze je net zo lang pikken tot ze geld hebben gekregen.

Ook pakjes worden weleens door uilen bezorgd. Zo krijgt Harry zijn bezem een keer via uilenpost. In die gevallen is het pakje vastgemaakt aan een aantal uilen, die in formatie vliegen en met zijn allen het pakje afleveren.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren