Spring naar inhoud
- - - - -

Hoedstilte


Hoedstilte
Hatstall
Dit is een verouderde benaming op Zweinstein voor een situatie waarbij de Sorteerhoed er langer dan vijf minuten over doet om een nieuwe leerling te sorteren. Dit is uitzonderlijk lang voor de Sorteerhoed en het gebeurt maar heel zelden; misschien maar eens in de vijftig jaar.

In Harry Potters schooltijd kwam Marcel Lubbermans en Hermelien Griffel het dichtst in de buurt van een Hoedstilte. De Sorteerhoed deed er bij Hermelien bijna vier minuten over om een keuze te maken tussen Griffoendor en Ravenklauw en Marcel deed zelf, uit angst voor Griffoendors dappere reputatie, een verzoek voor Huffelpuf maar de Sorteerhoed besloot uiteindelijk anders.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren