Spring naar inhoud
- - - - -

Waarzeggerijtruc


Waarzeggerijtruc
Divination Trick
Harry en Ron gebruiken voor hun huiswerk van Waarzeggerij altijd hun zelfverzonnen ‘Waarzeggerijtruc’. Die houdt in dat ze alles gewoon verzinnen. Zolang het dramatisch genoeg is, gelooft professor Zwamdrift het gerust.

Zo verzonnen ze eens wat hun zou overkomen. Op maandag zou Ron een lelijk hoestje oplopen vanwege de ongunstige conjunctie van Mars en Jupiter. En Harry zou kans lopen op brandwonden. Op dinsdag zou Ron een geliefd bezit kwijtraken door de stand van Mercurius. Harry zou ernstig teleurgesteld worden door iemand van wie hij dacht dat het zijn vriend was, omdat Venus in het twaalfde huis stond. Ron zou op woensdag een weddenschap verliezen en Harry zou op zijn donder krijgen bij een vechtpartij. Later zouden ze nog verdrinken en nog andere onaangename tegenslagen krijgen.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren