Spring naar inhoud
- - - - -

Aanvoerder


Aanvoerder
Captain
De Aanvoerder is het hoofd van een Zwerkbalploeg. Ieder team heeft een Aanvoerder, die naast zijn eigen Zwerkbalpositie, ook nog eens fungeert als coach.

Bij zijn brieven en boekenlijsten van Zweinstein aan het begin van het zesde schooljaar, ontvangt Harry een verrassing: Hij is tot Aanvoerder van het Zwerkbalteam van Griffoendor benoemd! Dit betekent dat hij dezelfde status heeft als Klassenoudsten. Hij krijgt ook een aparte badge en mag gebruik maken van de speciale Badkamer.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren