Spring naar inhoud

(Fabel)dieren en Andere Wezens
(Fantastic) Beasts and other Creatures


Hier vind je alle Fabeldieren, normale dieren en andere Wezens die in de Harry Potter boeken voorkomen. We hebben ze voor jullie onderverdeeld in verschillende categorieën. Klik op de categorie waarover je meer wil weten, om de wezens in die categorie te zien.

Fabeldieren zijn magische wezens met bijzondere krachten. Veel Dreuzels merken deze wezens helemaal niet op, of zien ze voor iets anders omdat ze niet willen geloven in "magische dieren". Ook is de Magische Gemeenschap constant bezig ervoor te zorgen dat Dreuzels geen Fabeldieren opmerken. Er zijn zelfs speciale wetten voor ingevoerd.

Manieren om Fabeldieren verborgen te houden voor Dreuzels
* Plekken worden Onleesbaar gemaakt of hebben Dreuzelafwerende Spreuken
* Fok- en Handelingsbeperkingen
* Ontluisteringsspreuken
* Vergetelheidsspreuken
* Departement van Mystificatie


Dieren

Fabeldieren

Huiselfen

Spoken en Geesten

Overige Wezens

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden en De Vertelsels van Baker de Bard. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.