Spring naar inhoud
- - - - -

Spinnen


Spinnen
Spiders
Wanneer Harry, Ron en Hermelien de plek onderzoeken waar het eerste opschrift op de muur wordt gevonden dat aangeeft dat de Geheime Kamer is geopend in Harry's tweede jaar, krioelen er een stuk of twintig spinnen rond bij het raam. Er hangt een lange, zilveren draad die tot aan de grond bengelt, alsof ze die allemaal hadden gebruikt om omhoog te klimmen in hun haast te ontsnappen. Ook krioelen er een hoop spinnen rond bij de Versteende lichamen van Haast Onthoofde Henk en Joost Flets-Frimel.

Wanneer Hagrid wordt meegenomen naar Azkaban, laat hij de hint vallen dat Ron en Harry de Spinnen moeten volgen om bij het antwoord te komen. Als de reuzenspinnen praten, klikken ze met hun tanden. Spinnen houden van donkere, stille ruimtes. Ze vrezen de Basilisk meer dan enig ander schepsel. Ook worden ze vaak gebruikt als ingrediënt voor toverdrankjes.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren