Spring naar inhoud
- - - - -

Gewone Groene Huisdraak


Gewone Groene Huisdraak
Common Welsh Green
De Gewone Groene Huisdraak uit Wales kleurt met zijn glanzende groene schubben goed bij het sappige gras van zijn thuisland, maar nestelt in de hogere bergtoppen, waar een reservaat is gevestigd om de soort in stand te houden. Ondanks het incident te Ilfracombe (lees volgende alinea), behoort de Huisdraak tot de minst lastige Draken en is in vergelijking met andere draken ook niet zo erg groot. Net als de Opaaloog eet hij het liefst schapen en mijdt hij mensen, tenzij hij geprovoceerd wordt. De Groene Huisdraak heeft een herkenbare en verbazend melodieuze brul. Het vuurspuwen gebeurt in dunne stralen. De eieren van de Huisdraak zijn aardebruin, met groene vlekken.

In Ilfracombe stortte een losgebroken Gewone Groene Huisdraak zich in 1932 op een strand vol zonnebadende Dreuzels. Gelukkig werden dodelijke ongelukken voorkomen door het moedige ingrijpen van een vakantievierende tovenaarsfamilie (die later de Orde van Merlijn, Eerste Klasse kreeg). Zij verrichtten direct de grootste hoeveelheid Vergetelspreuken die deze eeuw in één keer is uitgesproken en behoedden daardoor de inwoners van Ilfracombe ternauwernood voor een ramp.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren