Spring naar inhoud
- - - - -

Hongaarse Hoornstaart


Hongaarse Hoornstaart
Hungarian Horntail
De Hongaarse Hoornstaart, die door sommigen als de gevaarlijkste aller Draken wordt beschouwd, heeft zwarte schubben en is reptielachtig van uiterlijk. Hij heeft uitpuilende gele ogen met verticale pupillen, net als een kat, gerimpelde oogleden, bronskleurige hoorns en eveneens bronskleurige punten aan het uiteinde van zijn lange staart.

De hoornstaart maakt een afschuwelijk geluid, een jammerend, schril gekrijs.
Qua vuurspuwend vermogen behoort de Hoornstaart tot de Draken met het grootste bereik (ruim zestien meter). De eieren zijn reusachtig en granietkleurig en uitermate hard; de jongen breken de schaal open met meppen van hun staart, waarvan de punten bij de geboorte al goed ontwikkeld zijn. De Hoornstaart voedt zich met geiten, schapen en, als het maar even kan, met mensen.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren