Spring naar inhoud




- - - - -

Noorse Bultrug


Noorse Bultrug
Norwegian Ridgeback




De Noorse Bultrug lijkt in veel opzichten op de Hongaarse Hoornstaart, maar heeft opvallende, gitzwarte knobbels op de rug en geen stekels aan de staart. De Bultrug is bijzonder agressief tegenover zijn soortgenoten en behoort daardoor tegenwoordig tot de zeldzamere Drakensoorten. Het is bekend dat hij de meeste grote landzoogdieren aanvalt, maar hij rekent ook waterdieren tot zijn prooi, wat ongewoon is voor een Draak. Volgens een niet nader bevestigd bericht zou een Bultrug in 1802 een walviskalf hebben gevangen voor de kust van Noorwegen. Bultrugeieren zijn zwart en de jongen ontwikkelen hun vuurspuwende capaciteiten eerder dan andere soorten (tussen de één en drie maanden).

Deze Drakensoort komt uit zwarte eieren en is hartstikke zeldzaam. Hagrid heeft er eentje gekocht van een vreemdeling in de kroeg. De beet van een jonge Noorse Bultrug is giftig.

De vrouwelijke Noorse Bultrug is een stuk gemener dan de mannelijke variant.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren