Spring naar inhoud
- - - - -

Norbert


Norbert
Norbert
Norbert is een Noorse Bultrug. Hagrid kocht in Harry's eerste jaar het grote zwarte ei waar hij uit kwam, van een vreemdeling in de kroeg. Hagrid heeft hem zelf uit laten komen met informatie die hij uit boeken had gehaald.

De babydraak was moeilijk mooi te noemen. Hij leek nog het meest op een verfomfaaide zwarte paraplu. Zijn stekelige vleugels waren reusachtig, vergeleken met zijn magere, gitzwarte lichaam. Hij had een lange snuit met grote neusgaten, twee hoornstompjes en uitpuilende oranje ogen. Zijn tandjes waren heel scherp.

Het groot worden ging heel snel. Binnen een week was hij drie keer zo lang geworden en kringelden er constant rookcirkeltjes uit zijn neus omhoog. Inmiddels werkte hij al hele kratten dode ratten naar binnen. Malfidus ontdekte Norbert, maar Hagrid vond het erg moeilijk om Norbert weg te doen op zo'n jonge leeftijd. Uiteindelijk stelde Harry voor om Norbert aan Charlie te geven, om hem verder op te voeden en vrij te laten als hij groot was. Hagrid stemde met dit plan in. Charlie komt er na een tijdje door Norberts gedrag achter, dat het een vrouwtje is en noemt haar daarna Norberta.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren