Spring naar inhoud
- - - - -

Zweedse Stompsnuit


Zweedse Stompsnuit
Swedish Short-Snout
De Zweedse Stompsnuit is een aantrekkelijke, zilverblauwe Draak, waarvan de huid veel wordt gebruikt voor de vervaardiging van beschermende handschoenen en schilden. Hij heeft lange, puntige hoorns.

Het vuur dat hij uit zijn neusgaten spuwt is felblauw en kan hout en bot binnen een paar tellen tot as reduceren. De Stompsnuit heeft minder menselijke slachtoffers op zijn conto dan de meeste andere Draken, maar omdat hij de voorkeur geeft aan woeste en onbewoonde berggebieden, strekt hem dat niet echt tot eer.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren