Spring naar inhoud
- - - - -

Smiecht


Smiecht
Snidget
Classificatie Ministerie van Toverkunst: Gevaarlijk / vereist speciale kennis / eventueel handelbaar door bekwaam tovenaar

De Gouden Smiecht dankt zijn classificatie niet aan zijn agressiviteit, maar aan het feit dat de vangst of verwonding van een Smiecht streng bestraft wordt.

De Gouden Smiecht, een uiterst zeldzame en streng beschermde vogel, is bolrond en heeft een bijzonder lange, dunne snavel en fonkelende, robijnrode ogen. De Smiecht is uitzonderlijk snel in de lucht en griezelig wendbaar, door zijn in alle richtingen draaibare vleugelgewrichten.

De veren en ogen van de Gouden Smiecht zijn zo gewild dat hij op een gegeven moment met uitsterven werd bedreigd, vanwege overbejaging door tovenaars. Het gevaar werd tijdig onderkend en de soort wettelijk beschermd. De doorslaggevende bijdrage aan zijn redding, was het feit dat bij de Zwerkbalsport de Smiecht vervangen werd door de Gouden Snaai. Overal ter wereld zijn Smiechtreservaten ingesteld.

Smiecht
XXXX

Uiterlijk
Bolrond, Lange dunne snavel, Fonkelende robijnrode ogen


_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren