Spring naar inhoud
- - - - -

Terzieler / Thestralis


Terzieler / Thestralis
Thestral
Ook wel Thestralis genoemd. Een fabeldier dat eruit ziet als een broodmager, enorm groot, zwart, gevleugeld paard met een draakachtige kop en hals en met uitdrukkingsloze, witte, glanzende ogen. Het heeft een lange staart en scherpe tanden. Ook heeft het beest twee grote leerachtige vleugels. Je kunt een terzieler alleen zien als je de dood gezien hebt.

Terzielers zijn hartstikke slim en nuttig. De terzielers op Zweinstein (een hele kudde) trekken de koetsen van school en Perkamentus gebruikt ze wel eens als hij een lange reis moet maken en niet wil Verschijnselen. Hagrid heeft de Terzielers op school geleerd geen uilen te pakken.

Als je op de rug van een terzieler gaat zitten, en zegt waar je naartoe wil, stijgt het dier zo snel en steil op dat je je heel goed vast moet houden. Bijna zonder met zijn vleugels te slaan, vliegt het dier pijlsnel door de lucht. Het landen gaat al net zo snel, maar het dier strijkt licht als een schaduw neer.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


1 Commentaren

Ik vind Thestrals echt mooie fabeldieren! Samen met de eenhoorns zijn het mijn favorieten. :!!:
    • 0