Spring naar inhoud
- - - - -

Trol


Trol
Troll
Classificatie Ministerie van Toverkunst: Gevaarlijk/Vereist specialistische kennis/Eventueel handelbaar door bekwaam tovenaar

De Trol is een angstaanjagend wezen, dat tot vier meter lang kan worden en soms meer dan een ton weegt. Hij staat bekend om zijn gigantische kracht, die haast even groot is als zijn stupiditeit, en is vaak gewelddadig en onvoorspelbaar. Trollen komen oorspronkelijk uit Scandinavië, maar worden tegenwoordig ook aangetroffen in Groot-Brittannië, Ierland en andere delen van Noord-Europa.

Trollen communiceren door middel van gegrauw en gegrom, dat een primitieve taal schijnt te vormen, hoewel er Trollen bekend zijn die enkele eenvoudige woorden van een mensentaal konden begrijpen en zelfs spreken. De intelligentere exemplaren worden soms getraind als wachters.

Er zijn drie soorten trollen: de Bergtrol, de Woudtrol en de Riviertrol. De Bergtrol is het grootst en agressiefst en is kaal, met een bleekgrijze huid. Hij heeft uitzonderlijk lange armen en korte benen die zo dik zijn als boomstammen. Hij stinkt naar oude was en vieze toiletten. De Bergtrol die Harry, Ron en Hermelien in hun eerste schooljaar tegen het lijf liepen was vier meter lang. De Woudtrol heeft een lichtgroene huid en sommige exemplaren hebben haar, dat groen of bruin kan zijn en dun en sliertig is. De Riviertrol heeft korte hoorns en is soms behaard. Hij heeft een paarsachtige huid en houdt zich vaak onder bruggen schuil. Trollen eten rauw vlees en zijn niet kieskeurig wat hun prooi betreft, die varieert van wilde dieren tot mensen.

Een Trol stinkt verschrikkelijk: een afgrijselijke geur van oude zweetsokken en openbare toiletten die niemand kuist. Hij heeft kleine benen zo dik als boomstammen, erg lange armen, een klein hoofd en platte, gehoornde voeten. Het snot van een trol lijkt op klonterige grijze lijm.

Trollen hebben een min of meer menselijk voorkomen, lopen op hun achterste benen en kunnen een paar eenvoudige woordjes leren, maar zijn minder intelligent dan zelfs de domste eenhoorn en beschikken over geen enkel aangeboren magisch vermogen, behalve hun reusachtige en onnatuurlijke kracht.

Trol
XXXX

Herkomst
Scandinavië, maar tegenwoordig ook Noord-Europa

Uiterlijk
Tot vier meter lang, Soms meer dan een ton zwaar


_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren