Spring naar inhoud
- - - - -

Vliegend Paard


Vliegend Paard
Winged Horse
Classificatie Ministerie van Toverkunst: Onschadelijk/Kan als huisdier worden gehouden - Gevaarlijk/Vereist specialistische kennis/Eventueel handelbaar door bekwaam tovenaar

Vliegende Paarden komen wereldwijd voor. Er zijn vele verschillende soorten, zoals de Abraxas (ongelooflijk sterke reuzenpalomino’s), de Aethoniër (roodbruin en vooral populair in Engeland en Ierland), de Granische Grijze (een uitzonderlijk snelle schimmel) en de zeldzame Thestralis (zwart en met het vermogen zichzelf onzichtbaar te maken). Net als bij de Hippogrief, is de eigenaar van een gevleugeld paars verplicht om periodiek een Ontluisteringsspreuk uit te spreken over zijn dier.

Vliegend Paard
XX-XXXX

Herkomst
Wereldwijd

Uiterlijk
Verschilt per soort


_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren