Spring naar inhoud
- - - - -

Weerwolf


Weerwolf
Werewolf
Classificatie Ministerie van Toverkunst: Bekende Tovenaardoder/Onmogelijk af te richten of te temmen

De classificatie van het Ministerie van Toverkunst heeft uiteraard betrekking op de Weerwolf in getransformeerde toestand. Als er geen volle maan staat, is de Weerwolf even onschadelijk als welk ander mens dan ook. Een hartverscheurend verslag van de strijd van een tovenaar tegen de lykantropie, vindt men in de klassieker “Harige Snuit, Menselijk Hart”, door een anonieme auteur (Uitgeverij De Leesuil, 1975).

De Weerwolf komt over de gehele wereld voor, hoewel men gelooft dat hij oorspronkelijk uit Noord-Europa stamt. Mensen veranderen alleen in Weerwolven als ze gebeten zijn. Er is geen remedie bekend, hoewel recente ontwikkelingen op toverdrankgebied de ergste symptomen voor een belangrijk deel verlichten. Eens per maand, met volle maan, verandert de verder volkomen normale Dreuzel of tovenaar in een moorddadig beest.

Geposte afbeelding
Ze beginnen te janken, scheuren uit hun kleren, worden groot en woest en krijgen klauwen, haar over hun hele lichaam, en grote slagtanden. Als wolf zitten ze vol moorddadige intensies en hebben ze geen greintje geweten. De Weerwolf is vrijwel uniek onder de Fabeldieren omdat hij actief op zoek gaat naar mensen, die hij boven iedere andere prooi verkiest.

Gedragscode voor Weervolven uit 1637
In 1637 werd er een Gedragscode voor Weerwolven ingevoerd, maar wat deze code precies is, wordt tot op heden niet in de boeken uitgelegd.

Anti-Weerwolfwet
In 1993 heeft Dorothea Omber een Anti-Weerwolfwet in het leven geroepen, waardoor het voor Weerwolven nog bijna onmogelijk is om aan werk te komen.

Weerwolven in de Toverwereld
Weerwolven mijden normaal gesproken de normale maatschappij en leven aan de zelfkant, waar ze stelen en soms doden om te kunnen eten. De meesten geloven dat ze onder de heerschappij van Voldemort een beter leven zullen krijgen.

Weerwolf
XXXXX

Herkomst
Noord-Europa, tegenwoordig wereldwijd


_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren