Spring naar inhoud
- - - - -

Yeti / Verschrikkelijke Sneeuwman


Yeti / Verschrikkelijke Sneeuwman
Yeti / Abominable Snowman
Classificatie Ministerie van Toverkunst: Gevaarlijk/Vereist specialistische kennis/Eventueel handelbaar door bekwaam tovenaar

De Yeti is ook wel bekend als de Verschrikkelijke Sneeuwman. Deze inwoner van Tibet, is hoogstwaarschijnlijk familie van de Trol, hoewel niemand tot nu toe dicht genoeg bij hem in de buurt heeft kunnen komen om de noodzakelijke tests uit te voeren. De Yeti kan tot vijf meter lang worden en is van top tot teen bedekt met zuiver wit haar. De Yeti verslindt alles wat hem voor de voeten komt, hoewel hij bang is voor vuur en verjaagd kan worden door getrainde tovenaars.

Het aantal Dreuzelwaarnemingen van de Yeti is zo talrijk, dat het Overlegorgaan het verstandig heeft geacht om permanent een Internationale Interventie-eenheid in de Himalaya te stationeren.

Yeti / Verschrikkelijke Sneeuwman
XXXX

Herkomst
Tibet

Uiterlijk
Tot vijf meter lang, Helemaal wit behaard


_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren