Spring naar inhoud
- - - - -

Hompy


Hompy
Hokey
Hompy was de Huis-Elf van de steenrijke oude heks Orchidea Smid.

Het is de kleinste en oudste Huis-Elf die Harry ooit heeft gezien. Haar hoofd komt nauwelijk tot aan de zitting van een stoel en haar perkamentachtige huid hangt in plooien om haar lichaam, net als het pasgewassen linnen laken dat ze als een toga om zich heen geslagen heeft.

Als haar meesteres Voldemort op bezoek krijgt, die toen nog werkte voor Odius & Oorlof, laat ze hem de Beker van Helga Huffelpuf en het Medaillon van Zalazar Zwadderich zien. Twee dagen later sterft ze. Hompy werd er door het Ministerie van Toverkunst van beschuldigd dat ze de chocola die haar meesteres 's avonds altijd dronk per ongeluk vergiftigd had. Ze wist nog wel dat ze iets in de chocola van haar meesteres had gedaan, iets wat geen suiker bleek te zijn, maar een dodelijk en zeldzaam vergif. Men kwam tot de conclusie dat ze het niet opzettelijk had gedaan, maar dat ze oud en in de war was. We kunnen met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vaststellen dat haar geheugen gemodificeerd was door Voldemort, en dat hij achter deze moord zat.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren