Spring naar inhoud
- - - - -

Winky


Winky
Winky
Winky is een vrouwelijke Huis-Elf. Harry ontmoet haar voor het eerst in de Topbox bij de finale van het WK Zwerkbal.

Ze is piepklein en heeft hele korte beentjes. Net als alle Huis-Elfen heeft ze lange, vleermuisachtige oren. Winky heeft twee reusachtige bruine ogen en een neus die qua vorm en grootte op een forse platgedrukte tomaat lijkt. Haar stem is hoger dan die van Dobby en zacht en trillerig.

Geposte afbeelding
Winky heeft hoogtevrees en als Harry haar leert kennen, is ze de Huis-Elf van de familie Krenck. Later wordt zij ervan verdacht het Duistere Teken te hebben opgeroepen en ontslaat Barto Krenck sr. haar. Wat hij niet weet, is dat Barto Krenck jr. het heeft gedaan en Winky in zijn macht had.
Ze had al haar hele leven voor hem en zijn familie gezorgd en eerder haar moeder en daarvoor haar grootmoeder. Ze schaamt zich ontzettend dat ze is vrijgemaakt. Nadat ze is ontslagen, komt ze Dobby tegen en gaan ze samen op zoek naar nieuw werk.

Nu werkt ze in de keuken op Zweinstein, maar vind het afschuwelijk om vrijgemaakt te zijn door haar oude meester.
Ze is erg ongelukkig en moet vaak huilen. Ook is ze aan de drank.

Ze draagt een keurige rok en blouse, met bijpassende blauwe hoed, die voorzien is van gaten voor haar oren. Maar haar kleren zijn erg smerig. Haar blouse zit onder de soepvlekken en ze heeft een schroeiplek in haar rok.

Toen ze bijna een jaar op Zweinstein was, was ze erg verslaafd aan Boterbier. Ze sloeg destijds elke dag zes flessen achterover. Voor mensen is geen sterk spul, maar voor huis-elfen wel.

Een jaar na haar ontslag drinkt ze nog steeds heel veel.

Winky werkt nog steeds op Zweinstein en was één van de elfen die heeft geholpen tijdens de Slag om Zweinstein in het laatste gevecht met Voldemort en de Dooddoeners.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren