Spring naar inhoud
- - - - -

Glamorgana


Glamorgana
Veela
Glamorgana's zijn bloedmooie vrouwen, maar niet echt menselijk. Hun huid glanst zo helder als de maan en hun wit-gouden haar golft achter hen aan zonder een zuchtje wind.

Glamorgana's betoveren alle mannen die naar ze luisteren. Als een jongen naar ze luistert, wordt hij op slag verliefd en wil indruk op ze maken.

Als Glamorgana's kwaad worden, zijn ze in de verste verte niet mooi meer. Hun gezichten rekken uit tot scherpe vogelkoppen met wrede snavels en vanuit hun schouders ontvouwen zich plotseling lange, geschubde vleugels.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren