Spring naar inhoud
- - - - -

Goornik


Goornik
Gornuk
Goornik is een kobold en werkzaam bij Goudgrijp. Hij heeft een diepe stem.

Wanneer Voldemort opnieuw aan de macht komt, is Goudgrijp niet langer uitsluitend in handen van de Kobolden, maar maken Voldemorts tovenaars er grotendeels de dienst uit. Ze willen dat de Kobolden precies doen wat zij hen opdragen. Een aantal kobolden, waaronder Grijphaak en Goornik weigeren dit en slaan op de vlucht. Daarna zijn ze binnen Goudgrijp niet meer bevoegd.

In het zevende boek reizen Grijphaak, Goornik, Ted Tops, Daan Tomas en Dirk Kramer met elkaar rond, als ze allen op de vlucht zijn voor Voldemorts mensen.

Later, in maart, hoort Harry via het programma Met het Oog op Potter dat Ted Tops, Dirk Kramer en Goornik zijn vermoord. Daan Tomas en Grijphaak zijn aan de dood ontkomen.


_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren