Spring naar inhoud
- - - - -

Kobolden


Kobolden
Goblins
Kobolden zijn de wezens die de bank Goudgrijp leiden. Kobolden zijn ongeveer een hoofd kleiner dan een jongen van elf. Ze hebben een donker, scherpzinnig gezicht, een gepunte baard en erg lange vingers en voeten.

Het zijn hele vreemde wezens, die over een erg krachtige magie beschikken. Ze zijn gek op alles wat met geld en rijkdom te maken heeft en niemand heeft echt vat op hen. Volgens meneer Wemel zouden ze nooit overstappen naar Voldemort, aangezien ze in de vorige Oorlog zelf ook veel verliezen hebben geleden. Lupos denkt dat het ervan afhangt of Voldemort hen de vrijheid aanbiedt, die de tovenaars hen zo lang onthouden hebben.

Geposte afbeelding
Kobolden zijn heel goed tegen tovenaars opgewassen. Ze zijn slim. Totaal anders dan huis-elfen die nooit voor zichzelf opkomen. Kobolden zijn heel sneaky. Ze krijgen het voor elkaar om het ingewisselde Dreuzelgeld weer in roulatie te brengen.

Hoewel kobolden kunnen toveren zonder toverstok, willen ze graag hun krachten versterken. Toch weigeren tovenaars om de geheimen van de stokkenleer met andere magische wezens te delen. Kobolden kunnen op hun manier weer op een hele speciale manier metaal bewerken. Veel kobolden hebben een hekel aan tovenaars. In het verleden zijn ze vaak bruut behandeld. Daar tegenover staat weer dat er ook verhalen zijn van kobolden die tovenaars hebben vermoord en een hoop smerige streken hebben uitgehaald.

Geposte afbeelding
Kobolden hebben een heel ander idee over eigendomsrechten dan tovenaars. In de ogen van een kobold, is de rechtmatige en ware eigenaar van een voorwerp de maker en niet de koper. Kobolden vinden dat alle voorwerpen die zij gefabriceerd hebben, in wezen aan hen toebehoren. Als iemand een voorwerp koopt, is het naar hun idee slechts gehuurd. Kobolden hebben er grote moeite mee als schatten die zij vervaardigd hebben van tovenaar op tovenaar worden doorgegeven. Ze beschouwen de gewoonte om koboldschatten aan anderen na te laten zonder er verder voor te betalen, in wezen als een vorm van diefstal. Volgens Bill moet je heel voorzichtig zijn als je iets aan kobolden belooft. Volgens hem is het minder gevaarlijk om bij Goudgrijp in te breken, dan om een belofte aan een kobold niet na te komen.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren