Spring naar inhoud
- - - - -

Necroten


Necroten
Inferi
Een Necroot is een lijk dat gereanimeerd is door de spreuken van een Duistere Tovenaar. Het leeft niet, maar wordt als een soort marionet geruikt door de tovenaar en voert zijn bevelen uit. Lange tijd zijn er geen gezien, niet meer sinds Voldemort voor het laatst machtig was... hij had uiteraard voldoende mensen vermoord voor een heel leger Necroten.

Net als veel wezens die in kou en duisternis leven, vrezen Necroten licht en warmte.

Zowel in het verleden als tegenwoordig, maakt Voldemort gebruik van Necroten. Zo liggen er Necroten onder het wateroppervlak om de Beker van Huffelpuf te bewaken.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


1 Commentaren

het is het amulet in plaats van de beker van huffelpuf de beker van huffelpuf ligt in de kluis van de vandetta's

:fluit:
    • 0