Spring naar inhoud
- - - - -

Reuzen


Reuzen
Giants
Reuzen zijn gemeen en gevaarlijk. Dat ligt in hun aard. Het zijn net trollen, ze houden van bloed. In Groot-Brittannië zijn reuzen helemaal uitgestorven. Er waren er al niet veel, maar degenen die er nog waren, zijn door Schouwers gedood.

Buiten Groot-Brittannië zijn er nog wel reuzen. Ze houden zich schuil in de bergen.

Geposte afbeelding
Reuzen zijn een meter of zeven. De grootste is acht à acht en halve meter. Er zijn er nog maar 70 à 80 in totaal. Vroeger waren ze met veel meer. Er moeten wel 100 verschillende stammen zijn geweest, over de hele wereld verspreid, maar ze zijn al eeuwen aan het uitsterven. Er zijn er een hoop gedood door tovenaars, maar ze hebben voornamelijk elkaar uitgemoord en dat gaat nu harder dan ooit. Ze kunnen niet op elkaars lip leven.

Reuzen zijn heel taai, net als trollen. Daarom kunnen ze heel lastig verlamd worden door Lamstralen. Ook halfreuzen zijn lastig te verlammen.

Een reuzenstam heeft één baas, de Oppur. Hij zit de hele dag op zijn krent en wacht tot de anderen hem eten brengen, zoals dode geiten.

In het verleden heeft Voldemort Reuzen gebruikt bij zijn aanvallen en het lijkt erop dat hij dat nu weer doet, al is daarvoor nog geen concreet bewijs aangetroffen.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren